“Guldet findes i mørket”

– Carl Jung

Skyggen

Alle mennesker har skyggesider, de kan være svære at få øje på, for de gemmer sig – i skyggen.

Skyggearbejde er en effektiv og dybdegående metode til at komme i kontakt med vores skyggesider.

Vi bryder os ikke om de sider i os selv, som får os til at tænke, føle og handle uacceptabelt. Derfor gør vi hvad vi kan for at gemme dem af vejen eller undertrykke dem. Der sker bare det når vi fornægter vores skyggesider, at de får mere magt til at underminere og sabotere vores lykke. Og på trods af vores gode intentioner sker det igen og igen, at vi handler selvdestruktivt og gør os selv til vores egen værste fjende.

Ved at bringe lys over de dele af os selv, vi fornægter, kan vi omfavne vores skygge og finde de gaver der er i vores autentiske natur.

”Skyggen er den person du helst ikke vil være.” – Carl Gustav Jung

Skyggen findes i os alle. Den er en del af os, og alligevel bruger vi det meste af vores liv på at løbe fra den. Men vores mørke side rummer et løfte om et bedre, mere tilfredsstillende liv. Vores skygge giver sig til kende hver dag. Den er grunden til, vi bliver vrede over en ven dukker op ti minutter for sent, råber af vores børn uden grund, har en uhensigtsmæssig adfærd overfor vores partner og saboterer vores egen succes på det værst tænkelige tidspunkt. Indtil vi er i stand til at omfavne vores dobbelte natur, vil vi fortsætte med at såre os selv og dem tættest på os og ikke leve op til vores potentiale.

Skyggearbejdet hjælper os med at frigøre os fra fortiden og positivt ændre vores liv til at blive mere hele og autentiske mennesker. Når vi har integreret vores skyggesider og sluttet fred med vores mørke sider, bliver vi vores egen bedste ven og vi er i stand til at opnå vores drømme og genvinde den lykke, som er vores fødselsret.

 

Integrative Coaching

Min tilgang til skyggearbejdet er baseret på Debbie Fords arbejde. Hun var en international anerkendt ekspert på den menneskelige skygge og en pioner inden for følelsesmæssig uddannelse og transformation.

Hun var New York Times bestseller forfatter af ni bøger og grundlægger af the Ford Institute for Transformational Training. Debbies bøger bruges af universiteter, lærere, advokater, mæglere, og terapeuter rundt omkring i verden.

Integrative Coaching er innovative modeller, udviklet af Debbie Ford, som var en innovativ kapacitet i at indarbejde studiet og integration af den menneskelige skygge i moderne psykologiske og spirituelle metoder.  Ved hjælp af effektive værktøjer, teknikker og processer støttes du i at hele dit hjerte, afklare dit mål, skabe et liv langt ud over de begrænsninger af dine gamle overbevisninger og adfærd, og omfavne og integrere hele dit selv. Du får adgang til dine indre ressourcer og dybeste inderste værdier.

Ved at forbinde os med vores sjæl, kan vi opnå overensstemmelse mellem vores dybeste værdier og vores livs mål. Vi kan åbne for en ny virkelighed, som altid er tilgængelig for os til at udfolde sig.

Inde i os selv kan vi få præcis de svar, vi har brug for til at hele vores dybeste sår, til at bryde vores begrænsninger, overvinde vores forhindringer eller udfordringer og til at se, hvor vores sjæl længes efter at bevæge sig hen.

 

Hjerneforskning

Ofte bliver vi tricket af, at vores adfærd er drevet af den skjulte ubevidste del af hjernen og ikke den bevidste beslutningstagende del. Den bevidste del af vores hjerne er kun ansvarlig for 2 til 4% af hvad vi gør, resten sker fra underbevidstheden.

Den integrative proces er understøttet af den nyeste hjerneforskning, som bekræfter, hvordan disse innovative integrative coachingprocesser skaber nye nervebaner i hjernen; der dannes nye ”spor” i underbevidstheden. Jeg har studeret en del på området og særligt vil jeg fremhæve Mark Waldman (neuroscientist, ekspert i hjernetræning og forfatter) og Daniel Goleman (forfatter, psykolog og videnskabsjournalist). Begge er højt anerkendte og kendt over store dele af verden.